Beneficiile fructelor


Interesul pentru morcovii roşii nu este în zadar

Se ştie că patria morcovului este Asia Centrală şi Orientul Apropiat şi că a fost cultivat în Afganistan încă de acum 600 de ani. În acele timpuri, morcovul avea culoarea roşu închis şi avea o structură dură. Apariţia sa iniţială în China a avut loc în secolul al 13-lea, iar în Europa în secolul al 14-lea. Morcovii portocalii au apărut în Olanda în secolul al 17-lea, dând culoare mâncărurilor în care erau adăugaţi. Morcovii negri sau roşii încă mai există şi devin din nou importanţi după trecerea a 3 secole.

Citeşte mai departe...

Beneficiile sucurilor de fructe


Sucurile de fructe sunt indispensabile pentru energie, conţinând vitamine şi minerale!

Sucurile de fructe reprezintă o sursă importantă de energie, având un conţinut bogat de carbohidraţi. Aceştia sunt nutrienţi indispensabili pentru copiii noştri, în special în ceea ce priveşte mineralele şi vitaminele. Vitaminele au o importanţă vitală pentru organismul nostru şi nu sunt sintetizate în organism,

Citeşte mai departe...

De ce ar trebui să consumăm sucuri şi nectaruri din fructe?

Consumul de sucuri şi nectaruri de fructe reprezintă arma cea mai importantă în lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inimă şi în întreţinerea la vârste înaintate, ceea ce este descris ca „anti-îmbătrânire”. Este necesară urmarea unei diete sărace în grăsimi saturate şi în colesterol, în special în ceea ce priveşte obiceiurile nutriţionale esenţiale pentru a avea succes în această luptă.

Citeşte mai departe...

Reguli de alimentaţie


Reguli de aur în alimentaţie

- Metabolismul dumneavoastră scade cu 35% când săriţi peste mese. Acest lucru duce la stocarea de grăsimi.

- Mâncaţi încet şi cu înghiţituri mici.

- Alegeţi alimente cu valori nutriţionale ridicate şi sărace în carbohidraţi.

- Mâncaţi alimente cu puţine grăsimi. Consumaţi alimente bogate în fibre.

- Beţi multă apă.

Citeşte mai departe...

Importanţa unei alimentaţii echilibrate

Menţinerea unei vieţi sănătoase, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic, pentru membrii comunităţii depinde de o alimentaţie suficientă şi bine echilibrată. Alimentaţia suficientă şi bine echilibrată este posibilă prin consumarea de nutrienţi care sunt necesari pentru viaţă şi pentru activitatea organismului. În primul rând, organismul nostru descompune alimentele pe care le consumăm în elemente de bază şi le utilizează pentru anumite activităţi conform cerinţelor respective.

Citeşte mai departe...

10 reguli esenţiale pentru o nutriţie sănătoasă

1-Într-o nutriţie echilibrată trebuie utilizate grupe variate de alimente.

2-Cantitatea de calorii din alimentele consumate este importantă.

3-Numărul de mese şi intervalele dintre mese trebuie planificate corect. Micul dejun nu trebuie neglijat.

Citeşte mai departe...

Prepararea sucului de fructe


Pentru copii e mai uşor să bea suc de fructe decât să mănânce fructe

Trebuie acordată o mare atenţie următoarelor aspecte atunci când se dau sucuri de fructe copiilor.

Acelaşi lucru este valabil când consumăm şi noi sucuri de fructe.

1- Citiţi textul de pe cutie. Expresia „Suc de fructe” trebuie scrisă doar pentru produse 100%. Asiguraţi-vă că produsul pe

Citeşte mai departe...

Când cumpăraţi sucuri de fructe …

Termenii scrişi pe ambalajele sucurilor de fructe şi ale nectarurilor vă spun ce tip de produs cumpăraţi din primul moment. Toate produsele trebuie să menţioneze denumirea produsului, firma producătoare şi adresa acesteia, informaţii de contact pentru firma producătoare, detalii despre ingredientele produsului, data de fabricare şi termenul de valabilitate, condiţiile de depozitare, greutatea netă a produsului, tabelul cu informaţii nutriţionale, seria şi data de fabricare şi codul de bare.

Citeşte mai departe...

Călătoria sucului de fructe...

Este necesar de ştiut modul în care este produs sucul de fructe pentru a înţelege valorile sucurilor de fructe, care se află printre cele mai importante articole alimentare de pe masa dumneavoastră. Procesul de fabricaţie începe cu agricultura, continuă cu cultivarea puieţilor şi pomilor şi continuă cu producţia de fructe şi culesul, în continuare fabricarea şi procesarea corespunzătoare şi obţinerea sucurilor şi pulpelor de fructe concentrate. Sucurile şi pulpele de fructe concentrate depozitate sunt preparate ca sucuri şi nectaruri de fructe, ambalate şi vândute şi, după finalizarea acestui lanţ lung de

Citeşte mai departe...